iPhone Rehberi Toplu Silme Nasıl Yapılır?

iPhone kişiler uygulaması sayesinde rehberiniz olarak arkadaşlarınızı görüntüleyebiliyorsunuz. Ancak iPhone burada tek tek düzenlemeye izin verirken toplu olarak kişi güncelleme işlemi için bazı ek adımlar gerektiriyor ve telefon üzerinden yapmayı zorlaştırıyor. iPhone rehberi toplu silme işlemi yapmak isteyen kullanıcılar bu engeller ile karşı karşıya kalıyorlar. Sizlere bu sorunu çözmek için 3 farklı yöntem sunarak iPhone rehberini toplu silme adımlarını öğreteceğiz.

iPhone 5 ve üzeri telefonlar için geçerli olan bu yöntem ile birlikte sizlerde rehberinizdeki tüm kişileri tek tıkla basit bir şekilde silebilirsiniz.

iPhone Rehberi Toplu Temizleme

iPhone rehberi toplu silme işlemi için farklı yöntemler mevcut, bu yöntemlerden ilkini hemen sizlerle paylaşalım.

Yöntemleri uygulamada sorun yaşıyorsanız önce yapmanız gereken işlem olarak Apple telefonunuzun iOS sürümünüzü en son çıkana güncellemelisiniz. Ayrıca telefonunuzda kayıtlı olan kişilerin iCloud üzerinden senkronize olduğuna emin olun.

Bunlara Bakmak İster Misin?

1. Yöntem

  1. İlk olarak bu işlem için telefon üzerinden değil ancak yine Apple uygulaması olan iCloud.com üzerinden işlemi gerçekleştireceğiz.
  2. iCloud.com internet adresine giriş yapmalıyız, bunun için mail adresiniz ve şifresiniz ile girişi gerçekleştirin.
  3. Daha sonra ise burada karşınıza çıkacak Kişiler bölümüne giriş yapın.
  4. Kişiler bölümü üzerinden silmek istediğimiz kullanıcıları CTRL tuşuna basılı tutarak seçin.
  5. En son olarak ise seçtiğiniz kişileri altta yer alan Sil butonuna basarak tamamen silebilirsiniz.

Not: Eğer rehberdeki tüm kişileri silmek isterseniz CRTL + SHİFT tuşuna basılı tutarak en üst ve en alttaki kişilere tıklayarak tümünü seçin ve tamamını tek hamlede silin.

2. Yöntem

Diğer bir yöntem ise telefon üzerinden yapmak isteyen kullanıcılar için geçerlidir. Ancak burada vereceğimiz uygulamalar kişilerin kendi sorumlulukları altındadır. Çünkü programlar 3. parti uygulamadır.

İndirebileceğiniz Uygulamalar: Cleaner Pro – AnyTrans – Delete Contacts

Uygulamalardan herhangi bir tanesini indirerek silme adımlarını takip edin ve tek hamle iPhone rehberi toplu silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

3. Yöntem

Diğer bir yöntem ise Mac kullanıcıları için geçerli bir yöntem. Çünkü Mac bilgisayara sahip kullanıcılar kişiler senkronizasyonu yapmış ise buradan kişileri bilgisayar üzerinden de görüntüleyebilmektedir.

  1. Bilgisayarınızdan Kişiler uygulamasına girin.
  2. Silmek istediğiniz kişileri Command tuşuna basılı tutarak seçin.
  3. Ve aşağıda bulunan Sil butonuna tıklayın.
  4. İstediğiniz tüm kişiler silinmiş olacaktır ve telefonunuzda da artık gözükmeyecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu